Vitnespyrdet - jeg har møtt Jesus
 
På denne siden vil vi presentere vitnesbyrd om Jesus og hvordan han møter mennesker i forskjellige situasjoner. Han griper inn i menneskers liv og redder, frelser og helbreder oss fra alt som ellers ville satt oss ut av spill. Men Jesus er trofast, selv om vi er troløse for han kan ikke fornekte seg selv.
 
Herren, han som drar foran deg, han skal være med deg – han skal ikke slippe deg og ikke forlate deg. Du skal ikke frykte og ikke være motløs. 5Mos 31:8
 
 
 Inger Karlsen forteller om to helbredelser i familien

Når jeg er blitt oppfordret til å fortelle om et par helbredelser som jeg og vi har opplevet i vår nære familie så er det med stor respekt jeg gjør dette. Dette jeg skriver om her har skjedd for mange år tilbake, men er likevel virkelig og levende når tanken begynner å arbeide.

Tror jeg først skal fortelle om var datter Miriam som ble helbredet for tuberkulose da hun bare var tre og et halvt år gammel. Vi var som familie i Kenya som misjonærer og bodde ute i bushen. Miriams lekekamerater og venninner var kenyanske gutter og jenter. Så ble Miriam syk og slapp og fikk feber som kom og gikk. Hun ble blekere og blekere og vi var fram og tilbake i et kenyansk sykehus. Hun fikk den ene antibiotikakuren etter den andre men ingen ting hjalp henne til å bli frisk.

Tilslutt tok vi turen til Nairobi og oppsøkte en engelsk lege og fikk tatt røntgen som viste at Miriam hadde fått tuberkulose. Forskrekkelsen vår var stor. Det viste seg senere at hun ved en forglemmelse ikke hadde fått BCG-vaksine før vi reiste med henne til Afrika som ettåring. Det var heller ikke vanlig at små barn fikk BCG-vaksine på den tiden.

I alle fall ble det i all hast bestemt at jeg måtte reise til Norge med henne for behandling.
Torolf og de andre to barna våre ble igjen, og jeg kom til Norge i slutten av oktober måned. Det var surt og kaldt og jeg husker det som det var i går. På sykehuset ville de nesten ikke ta i henne. Hun hadde jo en smittsom sykdom og selv var hun forskrekket over alle sykepleiere og leger med munnbind og frakker og klamret seg til meg. Ingen god opplevelse for noen av oss.

I alle fall ble vi begge innlagt på Glitre Sanatorium i Hakadalen utenfor Oslo, og medisineringen begynte. Jeg måtte være der hos henne hele tiden. Ingen andre barn var innlagt på dette sykehuset. Legene lovet at etter ca. 6 uker skulle hun være såpass at vi kunne reise tilbake til Kenya.

Mange norske og afrikanske venner ba inderlig om helbredelse i denne perioden.
Etter 6 uker og ny røntgen viste det seg at i stedet for å bli bedre var hun blitt verre og nå ga ikke legene noe håp om å reise snart tilbake til Afrika.

Ny behandling og nye medisiner startet, og vi kunne ikke skjønne meningen med dette.
Resten av familien kom hjem og vi etablerte oss i Norge. Etter lang tid virket medisinene. Til jul fikk vi med nød og neppe permisjon fra sykehuset. Men vi hadde husarrest og beskjed om lite og ingen besøk på grunn av smittefare. Før vi reiste fikk vi også beskjed om at hennes ene lungeklaff var klappet sammen og ikke ville fungere igjen. Som foreldre spurte vi virkelig: »Hvorfor Gud, hvorfor Gud?»

Da julen var over og vi kom tilbake til sykehuset og nytt røntgenbilde ble tatt, ble legen sittende å bare se på oss en liten stund og sier: «Dette skjønner jeg ikke, lungen hennes fungerer jo helt normalt og lungeklaffen som var klappet sammen er helt i orden. Vi kan ikke engang se arrene etter sykdommen.» Han fortsatte: «Hadde jeg ikke selv behandlet henne og visst hvor syk hun var, kan jeg ikke si at dette er samme jenta.»

Da kunne jeg si:» Det må da være alle bønnene som har blitt bedt og Jesus har helbredet henne:» All ære og pris til HAN. Miriam er i dag en voksen dame og mor og har voksne barn. Hun har nesten aldri vært syk siden dette.

Min egen opplevelse av Jesus
Mange år senere var jeg selv veldig plaget av allergi og spiste daglig medisiner som jeg fikk på «blå resept». I menigheten i Pinsekirken Tabernaklet hadde vi besøk av Ian Andrews. Han hadde en møteserie og ba for syke spesielt. Jeg gikk til flere av møtene, men var skeptisk til hans måte å forkynne og formidle helbredelse på.

I et av møtene ba han alle som hadde allergiske plager om å reise seg. Selv om jeg tvilte og protesterte innvendig, tenkte jeg at: «Ja jeg har jo allergi så jeg kan jo reise meg». I det jeg reiser meg fra stolen kjenner jeg en varme gå gjennom hele meg og jeg ble faktisk fullstendig helbredet fra denne plagsomme allergien. Ingen flere medisiner på blå resept for allergi og jeg måtte bare gi Jesus all ære igjen. Han helbredet på tross av min svake tro og skepsis denne gangen.

Inger Karlsen
 

 
Vi forventer at flere vil la oss høre om opplevelser de har hatt med Herren Jesus slik at vi får opphøye hans navn og gjøre Jesus kjent for andre som ennå ikke har møtt ham.
 
 
toppen
 
 

Pinsemenigheten Saron, Tytebærbrekko 28, 5353 Straume Org. No. 971 359 862
Webmaster: Torolf Karlsen